A saját kemenceépítésem - Falazás teljes készültségig
A sütőtér aljának elkészülte után az agyagkötésnek meg kell szilárdulnia. Ez pár napot vesz igénybe. Utána a sütőtér alját síkba kell csiszolni, amennyiben az nem ad sík felületet. Erre azért van szükség, hogy a behelyezett kenyér aljában ne legyenek majd bordák, illetve a tepsü vízszintes, sima sütőtérben álljon. [2007.08.22] Ugyancsak fontos még a sima felület, ha a pizzát közvetlenül a sütőtér alján, a téglán szeretnénk sütni, ahogy én is. A sütőtér aljától felfelé ár csak agyagot lehet használni a kemence (illetve a sütőtér) építéséhez. Az agyag a hő hatására kiég, kikeményedik és tartós lesz. Ezzel ellentétben a falazóhabarcs kirepedne a használat során, ezért nem alkalmas sütőtér építésére.
A munkafolyamatot a mellékelt képek mutatják. Kis képre duplán kattintva, az megjelenik nagyobban, a képekhez fűzött magyarázatokkal.
|