| Kakaós csiga
 Hozzávalók:
 
 - 1,5 kg finomliszt (Bl 55)
 - 100 g friss élesztő
 - 5 dkg Ráma margarin
 - 10 dkg olvasztott tea vaj
 - 10 dkg cukor
 - 8-10 dl tej
 - 4 db tojás
 - 20 dkg kakaópor
 - 30 dkg porcukor
 - só
 
 Elkészítés
 
 Az élesztőt 150ml langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a 10dkg cukrot, a felvert tojást, a felfuttatott élesztőt és egy csipet sót. Langyos tejjel közepesen kemény tésztát dagasztunk. Dagasztani kb. 30 percig kell, amíg a tészta szép sima, hólyagos nem lesz. Kendővel egy tálban letakarva 1-1,5 órát kelni hagyjuk. Ez alatt az idő alatt kb. duplájára dagad.
 Amikor megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkán 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Teavajat megolvasztjuk, majd megkenjük vele a tésztát. A kakaót összekeverjük a porcukorral, majd vastagon megszórjuk. A tésztát feltekerjük, majd 2 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. Tepsübe sütőpapírra (vagy vajjal kikent) helyezzük egymástól kb. 1 cm távolságra, majd olvasztott vajjal megkenjük a tetejét.
 
 Közepesen meleg kemencében kisütjük (8-10 perc elegendő volt.)
 
 Jó étvágyat!
 
 |